BEHANDELING MOGELIJK
BINNEN 

24 - 36 UUR

Medische Trainingstherapie

Deze therapievorm,ontwikkeld in Scandinavië,past de principes uit de trainingsleer toe binnen de medisch aangewezen therapie,preventie en revalidatie-maatregelen. 

De medische trainingstherapie is geen fitness of fysiofitness.

De medische trainingstherapie is een onderdeel van de Manuele Therapie.
Waar de manuele therapie een scala aan manuele technieken toepast om de verminderde beweeglijkheid te herstellen is de medische trainingstherapie geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren. Optimaal stabiliseren gebeurt door het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd.Vaak zijn dit de bewegingen vanuit de werk en/of sportsituaties.
Verder neemt ook de belastbaarheid van het gewricht-en spierstelsel structureel toe.

Wat is het doel van de medische trainingstherapie ?

Het einddoel is een optimaal functieherstel,waarbij het activiteitenniveau wordt vergroot.  Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patient/cliënt.Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.De effectiviteit van de aanpak is wetenschappelijk bewezen in onderzoekstudies mn. bij patiënten met chronische lage rugpijn .

Hoe wordt de medische trainingstherapie toegepast?

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer.
De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trek-apparaten.De medische trainingstherapie staat onder toezicht van een manueel therapeut.
Door de deskundige begeleiding  is de kans op overbelasting of blessures gering.Op verantwoorde  wijze wordt gewerkt aan het functieherstel.Tevens wordt een oefenprogramma voor thuis opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om herhaling van klachten te voorkomen.

Voor wie is medische trainingstherapie ?

Eigenlijk is de training voor iedereen.Uw leeftijd,eventuele klachten en conditie vormen geen belemmering voor deelname.
U krijgt een individueel oefenprogramma,dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd (“tailor-made”) en rekening houdt met uw klachten!

Afspraak maken?
Een afspraak maken voor medische trainingstherapie? Neem gerust contact met ons op!